Search
  • helmisaksala

Maata pitkin minuksi – mitä tapahtuu ajatuksille kolmen viikon matkalla yksin Euroopassa?

Updated: Feb 12, 2020

Haluan tehdä yhä enemmän asioita, joita en arvannut tekeväni.


Näin kirjoitin kotisivuilleni eräänä alkusyksyn iltana. Olin työstänyt sivujen päivitystä pitkään, ja kun viimein sain urakan valmiiksi, klikkasin ”julkaise”, pakkasin repun, rutistin rakkaitani ja karkasin kesälomalle: erikoiselle tutkimusmatkalle, joka lähdön hetkellä tuntui hulluudelta.


Rohkeita tarinoita ja tekoja


Haaveilin yksin matkustamisesta pitkään.


Haaveilin päämäärättömästä hortoilusta pitkin vieraiden kaupunkien katuja, riippumattomuuden tunteesta, loputtomista tunneista junan penkillä, tuulen ulvonnasta laivan kannella, kirjoihin ja ajatuksiin uppoutumisesta, muukalaisena olosta ja ohikulkijoiden seuraamisesta. Haaveilin uskaltamisesta.


Halusin tietää, miten käy, kun viettää oikeasti pidemmän aikaa yksin ja muualla.


Joskus juhannuksen jälkeen ryystin päiväkahvia pihakeinussa ja päätin: nyt. Nyt minä lähden. Miksi en lähtisi, kuka minua estää?


Minä itse tietenkin, kuten siihenkin asti. Rakas, läheisin, pahin vastukseni, jolle onneksi voi laittaa hanttiin.


Ihan yksinkertaista se ei tietenkään ole. Pelkäsin, että marssisin suureen seikkailuun fanfaareja soitellen vain huomatakseni jo ensimmäisen kulman takana parkuvani pohjatonta yksinäisyyttä. Tai astuisin väärään junaan ja köröttelisin sata tuhatta kilometriä vikaan ennen kuin tajuaisin virheeni.

Mutta minun oli selvitettävä, millaista se olisi. Mitä matkalla tapahtuisi – ennen kaikkea ajatuksille?


Yritykseni motto on rohkeita tarinoita ja tekoja. Miksi? Koska tiedän paitsi omasta kokemuksesta myös markkinointi- ja tarinagurujen sekä aivotutkijoiden löydösten ansiosta, että vahvojen tarinoiden kertominen ja eläminen toiminnan tasolla rikastuttaa maailmaa. Ihmisiä yksilöinä ja tekijöinä. Yrityksiä yhteisöinä ja yhteisöjen rakentajina.


Onhan se kiehtovaa. Siispä sarvesta härkää ja kartta kainaloon.


Matka maalla, merellä ja mielessä


Kirjoitin syyskuussa toteutuneesta Euroopan reissustani matkakertomuksen, joka on tänään julkaistu MeNaiset-lehden matkaextrassa.


Jutussa kerron, miten ajatus kulki junalla, bussilla ja laivalla kolmessa viikossa kahdeksan maan halki, 8200 kilometriä, kohteinaan Italia, Portugali ja Ranska.


Reissu yllätti. Eikä vain sillä, miten paljon enemmän voi nähdä maata pitkin matkustamalla.


Nyt kipaisen kioskiin ja käyn ostamassa lehden.


Saako alkaa jo suunnitella seuraavaa seikkailua?


EDIT: Lue juttu MeNaisten verkkosivuilla.

379 views0 comments